torsdag den 26. januar 2012

A tasting to end all tastings

Hvis det ulidelige skulle ske, at jeg resten af mit liv ikke måtte røre en eneste dråbe vin, har lørdagens vinsmagning gjort at jeg alligevel kan læne mig tilbage som en glad mand. I løbet af 6-7 timer lærte gutterne og jeg, alt hvad der er at lære om gæstfrihed, ydmyghed, ekstravagance, gavmildhed og ikke mindst cremen af cremen inden for vin. Intet mindre.

Vinsmagningen startede som en invitation fra en af mine forældres venner. Bjarne som han hedder, er selv stor vinnyder, og har igennem mange år samlet på god vin. Jeg mindes aftener fra min barn- og ungdom, hvor han med fruen var på besøg hos mine forældre, og de sad og smagte og gættede på hvad han havde bragt med af gode sager.

Nu er jeg så selv blevet vinnyder, og via bloggen her, gik det op for Bjarne, at interessen går lidt videre end blot at nyde en flaske i ny og næ, og at jeg endda har en gruppe venner der har det på samme måde. Derfor foreslog han om ikke han skulle holde en vinaften for os.
For ham lå glæden i at få lov at præsentere hvad god vin er for sådan en gruppe vårharer som os, og det er jo både en invitation og en udfordring vi på ingen måder kunne lade ligge. Derfor takkede Palle, Jonas, Frank, Thomas, Martin (Palles bror) og undertegnede ja tak til lørdagens arrangement.

Oplægget var at vi skulle smage omkring seks vine, men det skulle hurtigt vise sig at Bjarne havde helt andre planer. Vi skulle ikke bare smage et par gode vine, men have en komplet tur rundt i det som for Bjarne, og mange andre, står som noget af det ypperste i vinen verden, nemlig franske vine i den gode ende.

Der var enkelte afstikkere undervejs, og så var der ellers godt med overraskelser. Gang på gang tog Bjarne en vis legemsdel på os, og vi måtte bare kigge på hinanden med vantro i øjnene. Dette var helt klart "the tasting to end all tastings".


Vi troppede pænt op i samlet flok, og blev ledt ned i vinkælderen, hvor der var dækket op til os. Bjarne havde sørger for at der var købt godt ind af pølse (og for pokker det var nogle gode nogle), og sammen med hjemmelavet pesto, ost, paté og brød, var der ikke en finger at sætte på forplejningen.
Og som de første vine kom på bordet, begyndte også vores fantastiske rejse ind i de store vines land. Bjarne var hamrende veloplagt, og gav både plads til at vi gutter kunne snakke og kommentere hvad vi smagte, samtidig med at han fortalte den ene historie eller anekdote efter den anden. Intet mindre end fantastisk.

Lad os se på hvad vi smagte (i drukket rækkefølge), og så godt jeg kan vil jeg give et par noter med på vejen. Hen mod enden glippede det dog lidt for mig med noterne, for der blev godt nok drukket igennem.
Alle vinene blev smagt blindt, indtil vi alle havde fået smagt og sagt et par ord om den aktuelle vin. Derefter afslørede Bjarne hvad vi sad med i glasset.


Jean Bliard Grande Réserve Champagne 1995
Jeg er på ingen måder Champagne-drikker. Faktisk kan jeg ikke fordrage stadset, men det er nok fordi jeg kun har drukket noget billigt sprøjt (og ofte noget der ikke engang må kalde sig Champagne).
Bjarne valgte dog at åbne aftenen med denne Champagne. Ud over at det er en frisk og hyggelig måde at starte en smagning på, havde Bjarne også læst at jeg jo jagter den gode Pinot Noir, og derfor synes han det var lidt sjovt at servere en Champagne lavet på 100% Pinot. Jeg er ganske enig.

Champagnen fremstod utroligt gul i glasset, og havde enkelte strenge af bobler (og kendere siger at jo bedre en Champagne er, des færre bobler).
Bjarne fortalte undervejs, at gode og gamle Champagner, efter lidt tid i glasset vil få en tydelig duft af rugbrød, og sørme om ikke det passede. Til at starte med var der ikke rigtig noget, men efter 20 minutter begyndte det. Kraftig rugbrød der gik over i en karakter af surdej. Meget meget interessant.
Smagen var utroligt mostet (som i kraftig most, nærmest æblemost), men ellers frugt, og så havde den en lækker perlende friskhed. En utroligt interessant åbning på aftenen.


Cuvée Frédéric Emile Trimbach Riesling 2001
Efter Champen serverer Bjarne to hvidvine på en gang, så vi har mulighed for at smage dem op imod hinanden. Allerede her får jeg tanken, at hvis vi skal have omkring seks vine, så er halvdelen gået nu, og jeg er altså mest rødvinsmand. Hmm.
Nå, men den første hvide er denne Riesling fra Alsace. Den var lys og klar, og havde en duft af læder (indbundne læderbøger, bagerst på et gammelt bibliotek, sagde nogen), hyldeblomst (og blomster generelt, sagde andre), og efter en del tid i glasset, kom en herlig duft af salmiak. Sært men godt.
Smagen var fin og let, og igen trådte hylden frem. Dejligt og frisk. Selvom jeg ikke er en hvidvinsmand, er det da helt klart at vine som denne er med til at åbne mine øjne. Jeg var ikke hundrede procent overbevist, men det var en god start.


Puligny-Montrachet Les Folatieres 2005
Den anden hvidvin der blev skænket op samtidig med den forrige, var denne "unge" sag. En Chardonnay fra 2005.
Jeg nåede ikke at notere mig farven, men hvid/gul er nok ikke helt skævt.
Til gengæld fik jeg skrevet at den havde en kraftig duft af nød, og denne nødede duft gik igen i smagen. Derudover var smagen utroligt fed, og sat op imod Rieslingen, var denne Chardonnay bare meget mere saft og kraft. Den var fed, den var tyk, der var knald på smagen, og så stod indtrykkene bare klarere for mig i denne, end i Rieslingen.
Dog indskød Bjarne, at spiste man ude og der ikke var andet, så gik man aldrig galt i byen med en Riesling fra Alsace. Derfor skal dette ikke læses som en nedgøren af Rieslingen, men bare at Chardonnayen i min mund var et mere interessant glas hvidvin.


Gevrey-Chambertin 2006
Så blev det rødvinstid, og igen blev der serveret to op imod hinanden. Første vin var en Pinot Noir fra Bourgogne (hvor ellers).
Selvfølgelig var den rød, men den var godt nok klar i glasset. Ikke så overraskende når vi snakker Pinot.
Duften havde tydelige noter af svedske og så en anelse eg.
Jeg fik ikke noteret mig så meget om smagen. Det var svært for mig at sætte ord på den, ikke mindst fordi jeg synes at syren trådte ret kraftigt igennem.
Jeg er sikker på at Palle eller en af de andre gutter kan byde ind med lidt mere klogt.
Det skal dog siges, at vinen på ingen måder skuffede, men som ny Pinot-drikker, har jeg nok brug for lidt mere saft og kraft til at lokke mig over. Derfor var denne vin, for mig, lidt hurtigt glemt. Undskyld Bjarne.


Jean Gros Vosne-Romanée 1989
Så begynder der for alvor at komme lidt alder på drengen. Anden rødvin i glasset er endnu en Pinot, men 17 år ældre. Hold da op.
Vinen står nærmest brun i glasset. Ikke noget med teglsten eller noget. Martin siger flad cola, og manden har ret.
Duften virker faktisk meget indelukket, og vi noterer os noget der minder om portvin. Palle holdt denne vin kørene i glasset i ca. to timer, og der var der absolut ingen duft tilbage. Meget underligt.
Smagen havde noter af rosin, og så ellers igen syre.
Dette var et godt glas Pinot, og så var det virkelig sjovt at smage en vin med den her slags alder.
Måske Palle kan byde ind med hvordan smagen var efter de to timer, for det fik jeg ikke smagt på (det var jo hans glas, og jeg var vist travlt optaget med noget andet vin).


Flor De Pingus 2003
Her kom den første rigtigt store overraskelse. Tænk sig, en Flor De Pingus. Ingen af os havde troet at det skulle være "sådan" en aften. En aften hvor man fik lov at smage sig ind i de hellige haller af kultvine.
Det var interessant hvordan vi alle fornemmede at denne vin ikke kunne være fransk, og vores bedste bud var Spanien. Når der blev sagt Spanien blev der også sagt Tempranillo. Og så var der en der sagde Ribera Del Duero, og har man sagt Tempranillo og Ribera Del Duero, så må man også rette sig selv og sige Tinto Fino (som er navnet på Tempranillo-druen i Ribera Del Duero).
Rent blær, for vi ramte den jo lige i røven (ja, så sagde jeg det), men sandheden er mindre imponerende, for beder du os nævne andre regioner (ud over Rioja) eller druer, så er vi sgu lidt på bar bund. Så heldige, det var vi.

En Flor De Pingus er præcis så god som man siger den er (for det er der nogle der siger), og på trods af at jeg helt glemte at notere noget om dens smag, så kan jeg da sige at den står meget mørk i glasset, med en let lys kant og ellers et lilla skær.
Duften var karakteristisk af alder, og så synes jeg der var en duft af pølse. Tror jeg, for jeg har også skrevet noget andet i mine noter, men aner ikke hvad der står (måske sclunigk). Der er noget der siger mig vi er ved at blive småstive (og Bjarne noterede sig at ingen af os brugte spytspanden). Igen må Palle byde ind med lidt ord.


Château Saint-Pierre 2003
Efter Pingusen kom denne franske vin, og så er vi jo tilbage i en helt anden slags vin. Den var god, men jeg skal være ærlig at indrømme at jeg ikke fik noteret mig særligt meget om den.
Jeg tror vi alle var meget oppe at køre over at vi lige havde fået lov at smage Flor De Pingus, og når vi når ud på 7. vin, begynder bloggeren at falde lidt af på den med noterne. Det skal jeg kun beklage.

Jeg fik dog noteret mig at vinen faktisk var meget mørk, tæt på sort, og havde en duft jeg noterede mig som smøragtig. I dag er jeg ikke helt sikker på hvad jeg mente med det, men jeg fornemmer noget med at den havde en fedme i duften.
Smagsmessigt havde den en sødme, og nogle ret svage tanniner, og mere fik jeg ikke noteret mig. Tror faktisk jeg havde svært ved at skrive mere.


Château Mouton Rothschild 1995
Godt så. Så var det tid til at vi igen skulle imponeres. Som tidligere sagt smagte vi til start vinene blindt, og her var vi sikre på at det måtte være en ældre vin pga. smagen, men ikke udseendet. At det så var en Rothschild fra 1995 vi fik lov at smage, det var der ingen af os der turde have troet.

Vinen var meget mørk i glasset, og på trods af dens alder, var den hverken brun, eller noget der minder om det. Som jeg noterede mig, var den "sygt ung i farven".
Duften fik jeg ikke noteret mig meget om, andet end at den havde en duft af alder. En lidt hengemt duft som jeg synes ældre vine kan få, og det er ment hamrende positivt.
Smagen var til gengæld utroligt kraftig, der var godt med tanniner og så havde den en note af jord. Virkelig virkelig delikat. Det var tydeligt at det her var en topvin, og jeg gad godt vide hvordan den ville smage om, lad os sige 10 år.
Hold da kæft, sikke en oplevelse.


Château Beychevelle 1929
Bjarne må virkelig have tænkt over hvilke vine vi skulle smage, og så sandelig også rækkefølgen, for hvordan skal man servere en vin efter Rothschilden, uden at den skal falde helt igennem? Løsningen var at tage røven på os, igen, så hamrende fuldstændig: En Chateau Beychevelle fra 1929. Ja, 1929.
Sådan en vin er nærmest i en kategori for sig selv, så på en måde blev den et afbræk i serien af rødvine, og blev en hamrende kuriøs oplevelse, klart uden for kategori.

Hældt op i glasset stod denne vin meget mørk brun. Og vi snakker ikke rød med brun nuance. Vi snakker brun vin (brunvin?). Det var for os alle tydeligt, at her havde vi at gøre med en vin med alder. Vi har før smagt en Gaja fra 1971, og med den svagt i hukommelsen, mente vi at vi nok måtte længere tilbage. Bedste bud var 1964.
Til start var den en duft af køleskab, den der lidt syrlige mælkeproduktsduft, som jeg også synes vin med alder kan få, men efter lidt tid, fik den en duft af boullionterning. En meget kraftig og koncentreret animalsk duft.
Smagen var helt og aldeles i en kategori for sig. Først noterede jeg mig karamel, men efter lidt tid måtte jeg bare notere mig at den havde en smag som ingen anden rødvin. Faktisk noterede jeg mig at den ikke var rødvin. Den havde simpelthen ændret karakter, nærmest til sit eget enkeltstående produkt, hvor især smagen af medicin og kampfer skinnede igennem.
Hånden på hjertet, så smagte den faktisk godt, men det var en meget speciel smag. Kraftig og ikke-rødvinsagtigt, og så var det jo bare en helt vild oplevelse, at få lov at smage en vin med sådan en alder. Vi var blown away.


Les Forts De Latour 1990
Efter den vilde oplevelse med Beychevellen, var det tid til at komme tilbage til de store røde igen, og hvorfor ikke gøre det med et brag af en vin? Sådan må Bjarne have tænkt, da han planlagde at vi skulle smage denne vin.

I glasset stod den mørk rød, men med en begyndende mørk teglfarve i kanten. Duften havde igen den tydelige karakter af alder, og bød også på læder og eg.

Smagen var vild. Når man når 10. vin, begynder man at blive lidt poetisk (åbenbart), for i mine noter til smagen skrev jeg "Et totalt samlet penselstrøg af helhed i min mund". Det her var virkelig en vin der var komplet i sin smag, den var let, den var fantastisk og den var præcis som den skulle være. Jeg har ikke noteret mig en eneste smagsnote, men det her var bare fantastisk.
Afslutningsvis noterede jeg mig at den her vin var "ægte smooth", og Palle vil give den karakteren A. Jeg er ikke uenig.


Château Pavie 2000
Aftenens sidste rødvin (troede vi), var så lige en Château Pavie fra år 2000. Og hvorfor var den speciel og "sjov at smage"? Altså, ud over at det var en helt ufattelig god vin, så var det en af de vine som den gode Hr. Robert Parker har givet 100 point. Intet mindre, og sikke en oplevelse for os.

Den var forbavsende sort, og stod med flotte gardiner i glasset. Duften fik jeg slet ikke noteret, men smagen havde til gengæld massere af saft og kraft. Der var mørk peber og krydderier, godt med fylde og helt tilpas med tanniner. Det her var en vin der bare smagte hamrende godt.

Da Palle havde taget en tår, kiggede han undrende over på mig med et skævt ansigt, og nærmest hviskede ind over bordet "Er det her fransk?". Og han har ret, for den smagte faktisk slet ikke fransk, hvilket måske også er årsagen til at Hr. Frugtbombe Parker har givet den en så flot karakter.
Palle holder sig på ingen måder for fin til ikke at skulle give Hr. Frugtbombe ret, og kvitterer dermed med karakteren A. Jeg nikker anerkendende og kipper med et flag.


Castelnau de Suduiraut Sauternes 2001
12. vin blev vinen hvor det gode humør røg, og venskaber blev brudt, for der var vi godt nok ikke enige. Og med det mener jeg at det blev mig mod rov. Pisse unfair.

Problemet er at der blev sat sauternes på bordet, og til folk der drikker den slags, så ved man at det kan blive noget forfærdeligt sødt stads. Det er der sikkert mange der kan lide, men det kan jeg ikke, ligesom jeg heller ikke er glad for drinks, netop fordi det tit er noget sødt stads.

Nå, men denne fætter havde en duft der virkelig var kraftigt sød, men hvor jeg fornemmede en lidt lakridset duft. Dette gik igen i smagen, hvor også honning bød sig til. Der var virkelig tryk på smagen, den var intens, cremet og virkelig virkelig kraftig.
For mig blev det meget hurtigt alt alt for meget, men jeg har lovet gutterne at skrive at de (og det er alle fem) var totalt vilde med den. De kunne nærmest ikke få armene ned over hvor godt den smagte.

OK, venskaberne blev måske ikke brudt, og jeg tror bare vi må enes om at dette var en super lækker sauternes, og at jeg bare ikke er til den slags.


Château Lynch Bages 1970
Vi nærmede os afslutningen (egentlig var sauternen afslutningen), men Bjarne havde stadig lidt i gemmerne. Han havde på forhånd lagt til side hvad vi skulle smage, med et par enkelte flasker klemt ind, hvis vores ønsker skulle dreje i en anden retning.
Nu sad vi og var færdige, men slet ikke færdige med den ekstremt hyggelige stemning det var, at side der i Bjarnes kælder med lidt rødt i glassene. Så for ikke at ødelægge stemningen, hentede Bjarne lige en enkelt flaske rødvin frem til os.

Valget blev en Lynch Bages fra 1970. Jeg har netop diskuteret denne vin med Palle, for jeg fik ikke noteret noget som helst om den, og jeg kan ærligt talt ikke huske den. Som Palle ganske rigtigt siger, var en rødvin på dette tidspunkt nok skønt spildte dråber, for efter sauternen, og alt hvad der kom før den, var vores smagsløg nok slet ikke gearet til en gammel fransk vin.
Jeg kan huske at jeg på aftenen diskuterede den med Thomas, og at jeg mente at det var et godt glas, og den var god, men mere præcist kan det desværre ikke blive.


Fonseca Vintage Port 1994
OK godt så. Nu må det slutte, og det gør det også. Aftenens sidste vin, blev en portvin fra 1994. Jeg mindes den kun svagt, men mindes dog en nydelse og en glæde. En dejligt sød (ja, trods alt, så lidt sødt er jeg da til) afslutning på en helt og aldeles fantastisk aften.

Palle kan huske lidt flere detaljer, så han har budt ind med at den var ret mørk, nærmest rusten-orange agtig. Den havde en frugtet næse, og så var der mørk chokolade og en del sødme. Smagen var intens, med frugt og fad. Eftersmagen bød på krydderier. Virkelig god og saftig.

Og ja, jeg er selvfølgelighelt enig.


En lang aften kom omsider til sin ende, og hvilken aften det havde været. Det var en kæmpe stor oplevelse for alle os gutter, og der skal lyde et stort tak til Bjarne for den oplevelse han gav os. Vi ved godt at vi måske ikke efterlod det mest indbydende bord, og vi beklager at vi ikke hjalp med opvasken, men alligevel håber vi at vi igen en dag, vil få chancen for at nyde god vin, dybt nede i Bjarnes kælder.

8 kommentarer:

  1. OK, det er da for vildt! Kan forestille mig, at det har været en stor fornøjelse for Bjarne at introducere jer til disse vine. Og er slet ikke i tvivl om, at det har været en enestående oplevelse for jer 'drenge'. Sådan et line up kommer man ikke ikke forbi to gange i sit liv.

    Og flot at du kunne holde koncentrationen og tage noter så langt hen på aftenen, selvom du ikke spyttede ud :)

    SvarSlet
  2. Hej Nanna

    Jeg tror absolut at Bjarne nød vores glæde ved hver vin han diskede op med, og vi sørgede virkelig også for at vise vores taknemmelighed. Og så har du helt ret; nok får man nok mulighed for at smage andre gode vine, men sådan et line up kommer vi nok ikke lige forbi igen.

    Det med noter er altid lidt en blandet fornøjelse. På den ene side vil jeg gerne bare nyde aftenen og det jeg drikker, men samtidig har jeg også en lyst til at få noteret lidt ned, så jeg kan gemme mine oplevelser, her på bloggen. Bare dejligt at du og andre læser lidt med :)

    Håber du får mulighed for at smage noget lignende, nu du snart er hjemme i Danmark, og skal til at smage dig ind på de franske vine ;)

    Hilsen Jesper

    SvarSlet
  3. Sikke et flot indlæg du har skrevet det – hvilket arbejde! Men den aften fortjener sgu også at blive foreviget i tekst og billeder på det store Internet.

    Jeg mødte Frank 4-5 dage efter vores vinaften. Vi sagde ”tak for sidst” og derefter stod vi bare skiftevis og sagde ”fuck, hvor var det vildt” ”NEJ, hvor var det crazy” ”Det var jo helt latterligt” osv osv. Og de sætninger beskriver aften rigtig godt. For det var ikke bare en enkelt vin der skilte sig ud – eller to. Det var en helhedsoplevelse som vi aldrig glemmer – simpelthen!

    Jeg kommenterer lige nogle af de mange highlights – samt dem Jesper søger lidt mere info omkring. Når det er sagt, er jeg DYBT imponeret over de mange linjer du har kunne sætte på hver vin. Sådan!

    Cevrey-Chambertin 2006
    Havde en kraftig dejlig næse - klassisk Pinot Noir. Den var virkelig koncentreret – på den gode måde – men samtidig kunne man fornemme at denne flaske kunne gemmes i mange mange år. Nogle bruge ordet ”synd” at den var blevet åbnet. Jeg syntes det var fantastisk – hver tår var forskellig. Den blev ved med at udvikle sig. I min bog en klassevin! Tak Bjarne :-).

    Jean Gros Vosne-Romanée 1989
    På trods af de mange år på flaske, var der stadig liv og glade dage i denne Pinot. Dog vil jeg mene at den var på vej ”ned af bakke”. Som sagt – efter 2 timer var denne vin altså færdig. Ingen duft, ingen smag og farven var der jo næsten ingen af i forvejen. Men da vinen først kom op i glasset var det en stor oplevelse. Min ældste Pinot til dato, og en rigtig dejlig oplevelse.

    Flor De Pingus 2003
    Som jeg skrev tidligere på denne blog, var målet for mig i 2012 at smage en Flor De Pingus – måske fra 2008 da det er den flaske min lokale vin-handler har på hylden. Der skulle ikke gå mange dage i det nye år, før den ”drøm” blev realiseret. Og så en version 2003 der ifølge nettet er en klart bedre årgang. Og sikke en vin. Den var bare lige i skabet. Sort, fed, kraftig, stor, fyldig og enorm fokuseret vin.

    Chateau Beychevelle 1929.
    Jeg må ærlig indrømme at denne flaske er den jeg har pralet aller mest med. Folk er ved at falde ned af stolen når man siger 1929. Mange folk har spurgt, hvorfor ham der vinmanden ville ofre sådan en flaske på mig/os. Og det har jeg sgu ikke kunne svare på !!!! :-). Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Jeg havde simpelthen kuldegysninger i samtlige 45 min den var i glasset. Fyldt med ærefrygt og respekt. At vinen var så levende og smagfuld er ikke gået op for mig endnu.

    Les Forts De Latour 1990
    Aftens 10. vin, og alligevel var jeg helt ked af det da glasset var tomt. Klassevin! (har jeg ikke brugt det ord før i denne kommentar) Jeg påstod at denne vin skulle drikkes nu, da den umuligt kunne blive bedre. Jeg syntes at den peakede nu – MAX. Det fik vi en ”voldsom” diskussion ud af – tror selvfølgelig det endte med at jeg fik ret. Umiddelbart er det jo blasfemi og majestætsfornærmelse at drikke en Forts De Latour 90 som nummer 10 vin. Dog står den som en af de bedste vine jeg nogensinde har smagt. Bordeaux for sitan!
    Chateau Pavie 2000
    Næsten helt enig med Hr. Parker. Lander nok ikke på 100 point, men 97 kan vel også gøre det. Meget anti-fransk og helt sikkert en meget ”Parkers-vin” der jo som bekendt har en forkærlighed for store amerikanske frugtbomber. Rygterne går jo, at nogle franskmænd bevidst laver deres vine således at de kan få 100 point af Parker. Det syntes jeg umiddelbart er en forkert indgang for at lave vin, men når resultatet ender som denne, er jeg bare et stort smil.

    Sauternes 2001
    Fantastisk!

    Fonseca Vintage Port 1994
    Hos Erik Sørensens vinhandel i Hellerup står der et par portvinsflasker med navnet Fonseca i et aflåst glas-skab. Det har jeg undret mig over i ny og næ. Nu ved jeg hvorfor. Det er det pureste guld! Det her er portvin som det SKAL smage. WOW – sikke en dejlig og smuk afslutning. Blød, smagfuld, læskende.

    For alt det overstående (og det der ikke blev plads til).
    Tak Bjarne!! Tak!! Og til ham der Jesper Hansen der har en vinblog og kender Bjarne. TAK!!

    SvarSlet
  4. Tillykke med det, det er da en fantastisk smagning. Sådan som vinverdenen udvikler sig i disse år, så er Bjarne en meget fornuftig mand at kende! Når nogen kan diske op med lækkerier i denne dur, så bliver det ikke meget bedre.
    Stor cadeau til Bjarne for at trække jer så fornemt rundt i manegen. Det er en seriøs introduktion til Frankrig, som ikke er mange forundt.

    Dejlig skrevet, så man nyder at læse med hele vejen...

    Hyg dig
    Frederik VinKreutzer.dk

    SvarSlet
  5. Tak Palle, for de søde ord :) Som du ved tog indlægget jo lang tid at skrive, men som du også siger, så fortjener både aftenen og vinene en god beskrivelse. For mig er bloggen jo også et sted at samle noterne om de vine jeg/vi drikker, så mindre ville næsten være en skam :)

    Og ja, Bjarne skal så sandelig, igen, have en kæmpe stor tak for den fantastiske aften.

    SvarSlet
  6. Hej Frederik

    Tak for det, og tak for rosen til mit indlæg.
    Du har fuldstændig ret i at det næsten ikke kan blive meget bedre, og for pokker hvor er vi dog Bjarne taknemmelig.

    Jeg snakkede forøvrigt med ham forleden, og han sagde at I faktisk kender hinanden. Måske en klokke ringer hvis jeg siger Bjarne Larsen? :)

    Jeg håber og tror på at vi kan gentage successen. Nu har vi jo ligesom "klaret" Frankrig (som om), så hvilket land mon så kunne være spændende at undersøge? Måske Spanien?

    Hilsen Jesper

    SvarSlet
  7. Joo, jeg havde på fornemmelsen hvilken Bjarne der kunne finde på at være så gavmild med god vin. Det har jeg hørt om før med ham :-) Du må endelig hilse ham.

    Spanien er IMHO kun interessant på meget mindre plan end Frankrig. Naturligvis er der store vine, men mange af "de nye" spanske spiller lidt på samme strenge. Stor fedladen frugt, lang ekstraktion, masser af nyt fad og desværre meget lidt typicitet.

    Prøv Italien...

    Hyg dig

    Frederik

    SvarSlet
  8. Jeg hilser ham når jeg snakker med ham ;)

    Angående Spanien vs. Frankrig er jeg helt enig, men jeg synes alligevel Spanien kan noget hvis man leder lidt. Det er bare noget helt andet end hvad Frankrig byder på. Jeg har prøvet nogle virkelig gode vine fra Ribera del Duero, så det skal helt sikkert udforskes lidt mere.

    Og Italien? Jah for pokker :D Vi startede (os gutter) vores vininteresse med de italienske vine, så dem har vi været rigtig godt omkrign. Det er også derfor jeg måske kigger i lidt andre retninger ;)

    Hilsen Jesper

    SvarSlet